My Blog List

Tuesday, 3 January 2012

happy new year !


hye people !

 hye guyz :) lama x tuwlis blog da kan / rendu ni ma my blog hehe .besalah ceybuk sangat haha
  oke aneway bnyak ni aku mao c ctau d blog / yg selama ni aku x update2 ^^
mau c crta kisah dec.2011 luk bruew lah certa pasal new year :)

 owkey bulan dec ni bnyak sangat q meet frenz2 baruew expcly budak fb :)
   best sangat hangout ma duwrank . satu satu bha aku jumpa penat juax ni kadang2 hahahah ! but fun  bukan hari2 jua kan so xda salahnya sekali sekala penat ^^ /


       

          happy new year !






thanks for reading my bla bla bla post !

Sunday, 18 December 2011

fake relationship !

pasal relationship aku kat facebook 2 . itu cuma fake relationship . x betuwl pown ~crta nya cem ni --> time dia dah c terus terang yg dia ada gf lain. time 2 sakit gila aty aku . dunno mau cap cem na time 2 ! tapi saia x si tnjuklah yg aku sakit hati . aku wat cool jak berchat ma dia / pas enda lma cem 2 . ada urang cabar buat relatinship , ngam2 aku perlukan relationship time 2. so saia accpt laa sent reqst dia . we just frenz x lebih pown ! :(  ./ ni harey. hari yg ke 2 . kami x berxmx :] . cool kn kami ? hahah . :( / beb i really2 miss uew so so much :'(
kemarin aku cuba mengelak dari dia suda . tiap kali dia on9 aku truz off my chat box . aku tia mau berchat ma ia wat sementra waktu :( . tadi  saia on chat box koz aku nmpak dia opline dah . trus tba2 dia chat aku

beb : hi u :)
me : hye :)
beb : sombong sudahla kos ada bf baru
me : xlah itu cuma fake relationship
beb : tipu
me : x cya ya suda
beb : yalah 2
me : :)
beb : :)
trus saia x rep dah chat dia ^^ ( jaat kn saia :( i'm sorry beb kos wat sombong da ma beb . hope beb paam )


<3 <3 <3
KAMU
MAAF KERANA SAYA TERPAKSA MEMENDAM RASA ,
HARAP KAMU MENGERTI ,
KALAU MEMANGNYA IA BUKANLAH SESUATU YANG MUDAH ,
OK SAYA CUBA KUAT KAN HATI ...

KAMU
KADANG-2 BERPURA ITU SENDIRI BUAT SAYA KUAT TAPI RASANYA TIDAK LAGI ,
KAMU TAHUKAN ,
KINI IANYA SEAKAN-2 DAN SEOLAH-2 SAYA HANYA MAMPU MENANGIS ,
AKAN TETAPI SAYA HARUS MENCUBA UNTUK TERUS MELAWAN HATI SUPAYA TAK SEDIH LAGI .

KAMU
KAMU TAHUKAN , KALAU MEMANGNYA SAYA TAK SEMPURNA ,,
SAYA JUGA BUKANNYA PILIHAN YANG PALING UTAMA ,,
TAPI KAMU,,,ADANYA SAYA SENTIASA BERSEDIA MEMBAHAGIAKAN KAMU ,,
BIARPUN JAUH TAK KELIHATAN KEWUJUDAN SAYA DI MATA KAMU ,,,
TAPI SAYA AKAN SELALU SENANG ANDAI KAMU TERUS TERSENYUM .




thanks for reading my bla bla bla post !

Saturday, 17 December 2011

beb luar aku nampak cool , but my heart ! nop ' sowrey '



sekarng 18,12.2011 kn n jam pown tlah menunjukkn jam 1.08 md night ! :( /  emm seriuzly aku susah mau c certa ! orang yg aku sayng ternyata dah berterus terang ! patutlah dia jarng mesej n ambil berat rupa2nya ! dia memang dah ada yg lain T^T .  before dia kapel ma aku memang dia dah ada gf pown! punya sakit kn if urang yg dah bgi harapan ma kita . sekali tenguk dia da ada gf ! ouhh shitt itz so hurt oke . i'cant 4 get i't .haha ^^ / time dia dah ctau n terus terang ~ dia ckp ' emm beby dah tau kn so beby x sayng q lagi la ni kn ' . .hahaha ~ ' saia tetap syg beb sambil wat muka senyum ---> :) / u know wat luar saia nmpak oke sax kn sampai sempat lagi senyum2 sama beb . tapi hati aku x beb ! SAKIT SANGAT . time 2 juax mau sax aku nangiz puas2 tapi . .aku pikir2 balik ' wat pa mau nangiz kn . lagi pown ni semua salah aku . aku yg jatuh cinta ma beb ! if aku x jatuh cinta q x akn begini sakit kn :(


    cem na mau c lupa kao arr beb ~ ??

thanks for reading my bla bla bla post !

Friday, 16 December 2011

my loup story :)

: emx ` so sad ouh , semalam saia tnguew beb xmx aquew . tapi sampai jam 5 petang my fon still silent teda bunyi langsung pown dari beb . oke but i still think positive yeahh ! :) < ouh mybe my beb sebuk kot p melepak kah tau jalan ma kwn2 kn syg > 3jam cem 2  tanpa menunguew lma lagi aku truz p sms beb koz aku rindu sangat da time 2 . pastu happy sangat sampai tersenyum2 sendiri koz beb rep xmx akuew . xlama cam 2 last mesej . x sua d rep ! silent cem 2 sax / <oke sowkey kali ni aku paam mybe seybuk kn beb time 2 alololow ^^> . hehe sempat lagi tersenyum . time malam 2 jua akuew menunguew beb say GOOD NITE 4 ME ! sampai jam 1 akuew tnguew tapi 1 sms beb pown teda aquew dapt !  < beb p mna time 2 n beb tgah wat pa syg !? atau beb dah tido?> emm -.- bnyak soaln yg bermain d pala aquew :( / pas esoknya aku luwpakn kesah semalm trus mulakan dengan hari yg seterusnya ^^ . tapi sama jua still teda text dari beb ! < beb betul2 seybuk kah ni ? sampai x text aquew ?! beb x syg saia kah?? > -.- dengan bodonya aku still lagi cool pikir positive koz kami lum pena lagi bergadu n mara2 n merajuk . . so if akuew mulkn pergaduhan aku takut jadi wanita yg **** paam2 sax lah . .akuew tiamau cem 2 so aku silent sax !! x ckp pa2 / tadi jam 10 lebih aquew xmx dia 

TEXT

me : hye sombong
beb- :)
me : beb wat pa?
beb- lepak
me : ouh oke beb meleypaklah dulu kbai :)
----------------------------------------------

sampai situ sax teda sua d rep ~ >< omg !! bear betuwl mamat ni hahah . < bearlah mungkin dia tgah bercrta2 ma kwn2nya sowkeylah hari esok kn ada lagi hehe >
pastu 10 minit kemudian aku ingat balik yg time mula2 if dia meleypak x kiralah cem na dia tetap rep xmx akuew n say < ouhh x lah if beby yg sms x ganguew punya pown ! > hahaha nice kan my beb punya ayat ?
tapi sekrng mna sua 2 ayat beb?? -.- MANA ???. .  sekejap juax ilang !? :'( / sekejap sangat kenangan manis beb c tingalkan ma akuew kn . .aku mau beb yg aku kenal dulu . yg selalu ada n selalu wat aku happy ! n ketawa sorang2 :(





seriuzly beb akuew mula falling in love wet you  i'm not lie



thanks for reading my bla bla bla post !

Monday, 5 December 2011

my pameley ^^








 my papa n my mama      


nama papa saia yg encom mengalakn my bui ialah  shopian bin husin umur 61 tahun yg berbangsa banjar mix belanda , dan nama mom yg dunia akhirat saia pula :) , nursayang binti hamid
  yg berumur 59 tahun , beda hnya 1 tahun sejaa n berbangsa bajau hehe . my papa n my mom b'kawin pada tahun 1982 . sekarang dah 2011 . woww lama sua kn ! ^^


      
 



oke ni my papa n my mom <3 / ni lah urang yg paling2 saia sayng sangat2 . teda yg dapat gantikan tempat mreka d aty akuew <3 . merkalh jantung , n hati aku merekalah segala2nya bgi aku ^^ / bnyak dah pengorbanan yg mereka wat ma kami adik-beradik . pokoknya my papa n my mom the best in the world ! :). yg mempunyai 5 orang anak iaitu -->






ni my sis num 1 . namanya nuryanni bte shopian . yg lahir pada 31.ogos.1982 . dialah satu2nya sis dalam adik beradik kami yg dah kawin :)




brother in law /ni lah lakie my sis yg pakai bju pink namanya genghiz khan @ mohd . 24.november.1980 , seriuzly saia ktakan dia jenis yg lucu x miss lau x ketwa lau jumpa dia hehe ^^



mereka telah di ijab kabul kn pada 11.12.2010 . ^^ . ni lah hari2 yg amat bahagia buat my sis :) hope dia idup bhagia dengan husbnd dia ^^ -amin-


 bigday




my nephew
/ alfahmie bin alfian .5.april.2000 /oke ni pula anak my sis time perkawinannya yg pertama ! tapi jodoh x panjang . :) aneway ni lah satu2nya anak buah kami yg paling kami sayg . saia paling rapat ma ni budak koz kami main sama2 mkn sama2 apapun dimana saia ada disitu juax dia ada ^^


my bro no 2 . riduwan bin shopian .19 november . dialah satu2nya lelaki dalam adik beradik kami ^^ . mc lagi lum kawin hehe mybe lama lagi kot haha





my sis num 3
. nurhayati binti shopian.10.april.1988 / ni lah my sis yg 1 pala ma akuew . kami paling2 lah rapat ! share2 crta sal cinta hahah !






my sis no 4
:) . yg berbajuew pink ! nurul jannah binti shopian . 13.10.1990 . ni pown sis yg palink aku caynk ! koz lau aku lapar ka apa kah mesti dia tuwlunk aku heheh . swet kn <3 :)





oke n last sekali no 5 i'ts me :) / nurmalina bte shopian .31.ogos.1993 ^^ . kecianlah sesangt2 ma aku ni yg teda adikk :) nasib sax ada nephew :) / saia appy punya pamly cem durang ! yg selalu take cre ma aku ~ even pown umur aku yg dah ,kira matang ni 18 tahun , tapi masih juax x dibenarkn kuar or jalan sorang2 mesti jalan ma kak or abang ! ^^ arr aneway yg paling lahh best sangat . tarikh lahir saia ma kak saia yg pertama sama oke ! :)
31.ogos jua ! semart kn hehehe





hye people tenkiuew koz take uew time to read my blog :)
thtz all 4 to day . hope kamu semua dah kenal my pamly ^^
have a nice dayy see you < muahhx >






























thanks for reading my bla bla bla post !